Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein todettiin taannoin oikeudessa syylliseksi raiskaukseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Nyt tuomion pituus on selvinnyt. Weinstein tuomittiin keskiviikkona teoistaan yhteensä 23 vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänestä tulee rekisteröity seksuaalirikollinen.

Tuottaja tuomittiin näyttelijä Jessica Mannin vuonna 2013 tapahtuneesta raiskauksesta ja tuotantoassistenttina työskennelleen naisen pakottamisesta suuseksiin vuonna 2006. Ennen tuomion pituuden julistamista Weinstein kertoi tuntevansa syyllisyyttä mutta piti myös puheen, jossa hän kritisoi liian pitkälle menneeksi kuvailemaansa #MeToo-liikettä.

Oikeudessa todistanut Mann puolestaan kertoi Weinsteinin raiskauksen jättäneen hänelle pysyvän henkisen arven. Avustavan piirisyyttäjän mukaan Weinsteinin tuomio osoittaa, etteivät tuomitun omaisuus ja vaikutusvalta voi horjuttaa oikeusjärjestelmää. Hän myös kehui Variety-lehden mukaan uhreja siitä, että he uskalsivat astua julkisuuteen syytösten kera.