Jussi-gaala siirtyy myöhempään ajankohtaan – syynä tietenkin koronavirus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronavirusepidemian myötä kaikki yli 500 hengen tapahtumat on kehotettu perumaan Suomessa. Pelko viruksen leviämisestä on johtanut nyt myös suomen elokuva-alan Jussi-gaalan siirtymiseen.

Tapahtumaa järjestävä Filmiaura on ilmoittanut siirtävänsä Jussi-gaalan myöhempään ajankohtaan turvallisuussyistä. Gaala oli alun perin tarkoitus järjestää 20. maaliskuuta. Filmiauran mukaan uutta gaalapäivää selvitetään parhaillaan yhteistyökumppanien kanssa.

Tänä vuonna Jussi-Gaalan parhaan elokuvan palkinnon saajaksi ovat ehdolla muun muassa Tottumiskysymys, Aurora ja Koirat eivät käytä housuja. Gaalan siirtymisestä huolimatta Elisa Viihteen kotimaisen suosikkielokuvan yleisöäänestys jatkuu 18. maaliskuuta saakka.