Trump kielsi matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin kuukaudeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kieltänyt matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin. Päätöksen taustalla on koronaviruksen leviäminen. 30 vuorokautta kestävä matkustuskielto koskee 26 valtiota, joihin kuuluu muun muassa Suomi.

Iso-Britanniasta Yhdysvaltoihin matkustaminen on kuitenkin edelleen sallittua, ja se on ihmetyttänyt viime päivinä kovasti. Kielto ei BBC:n mukaan myöskään koske Yhdysvaltojen kansalaisia, mutta tulee aiheuttamaan mahdollisesti ongelmia myös heille lentojen vähentyessä.

Trump kertoi alkuun matkustuskiellon koskevan myös Euroopasta tulevaa rahtia ja kauppaa. Myöhemmin hän kuitenkin ilmoitti niiden jatkuvan normaaliin tapaan. Yhdysvalloissa on tähän mennessä todettu noin 1.135 koronavirustapausta, ja tautiin on maassa kuollut 38 henkeä.