Näin kasvikset kuuluu pilkkoa oikeaoppisesti – keittiömestari näyttää mallia

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kasvisten ja vihannesten kuorimiseen ja pilkkomiseen on lähes yhtä monta tapaa kuin syöjääkin. Moni valmistaa kasvikset varmasti tavalla, joka tuntuu yksinkertaisimmalta. Se ei kuitenkaan välttämättä ole se nopein tai helpoin tapa saattaa herkulliset vitamiinipommit ruokapöytään.

Hauskoja ja informatiivisia ruokavideoita YouTubessa julkaiseva Epicurious on tehnyt videon, jossa nähdään miten kaikki kasvikset kannattaa pilkkoa. Ruokakirjailija ja keittiömestari Amy Chaplin esittelee videolla taitojaan kokkiveitsen kanssa.

Videolla nähdään miten nainen kuorii, kuutioi ja pilkkoo niin isoja kuin pienempiäkin kasviksia. Tästä videosta ja naisen esittelemistä tekniikoista moni voisi ottaa oppia, koska Chaplinin näyttämillä tavoilla kasviksista menee mahdollisimman vähän syötävää hukkaan.