Netflix heikentää suoratoiston laatua Euroopassa – syynä nousseet katsojaluvut

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin kaltaisten suoratoistopalveluiden suosio on kasvanut ihmisten eristäytyessä koronaepidemian vuoksi koteihinsa. Valitettavasti se tulee vaikuttamaan myös Netflixin sisällön laatuun.

Netflix on ilmoittanut heikentävänsä suoratoistettavien elokuvien ja sarjojen kuvanlaatua Euroopassa. Uudistus johtuu Netflixin palveluiden kasvaneesta kysynnästä, joka on puolestaan jotanut internetin kuormittumiseen ympäri Eurooppaa. Yhtiö uskoo voivansa toimenpiteellä vähentää tietoliikennettään 25 prosentin edestä.

Muutkin internetin videopalvelut ovat joutuneet heikentämään laatuaan koronaepidemian vuoksi. Myös Youtube on ilmoittanut, ettei videoita voida toistaa HD-laadulla kuukauteen verkon liiallisen kuormittumisen ehkäisemiseksi.