Rikkaat venäläiset valmistautuvat koronavirukseen – ostavat hengityskoneita ja palkkaavat huippulääkäreitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On olemassa sanonta, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Nyt rikkaat venäläiset ovat ryhtyneet varustelemaan kotiaan ja henkilökuntaansa koronavirusepidemiaa silmällä pitäen. Venäjältä on raportoitu suhteellisen vähän tartuntoja, mutta todellisuus saattaa olla toisenlainen.

The Moscow Times kertoo perheestä, joka on hankkinut hengityskoneen kotiinsa. Se kustansi noin 22.000 euroa, ja tilausta olisi useammalle kappaleelle. Venäjällä on julkisen terveydenhuollon piirissä lehtitietojen mukaan yli 40.000 hengityskonetta, mutta osa niistä on vanhanaikaisia. Superrikkaat haluavat kuitenkin varmistaa pysyvänsä terveenä.

Osa Venäjän rikkaimmista perheistä asuu Moskovan luksusalueella Rublyovkassa. Perheet kertovat ostavansa hengityskoneita, mutta niiden jonotuslistat ovat kahdeksan kuukauden pituisia. Miljardöörit ovat perustaneet huipputason klinikan omaan kotiinsa henkilökuntineen.