Rita Ora suunnitteli koronaviruslogon – kerää rahaa hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poptähti Rita Ora on suunnitellut logon, jonka avulla hän haluaa muistuttaa ihmisiä tekemään oman osansa sen eteen, että koronavirus ei leviä. ”Stop the virus, play your part”, nainen viestittää kuvalla, jossa nähdään vihreä läiskä ja rauhan merkki.

Nainen on tuonut myyntiin vaatteita, joihin on painettu hänen suunnittelemansa logo. Logon vihreä kuva muistuttaa koronaviruksen mallikuvaa ja sen päälle kallelleen asetettu punainen rauhan merkki toimii samalla myös ruksina. Myynnissä on muun muassa lyhythihaisia paitoja ja huppareita, joiden mallina 29-vuotias poptähti itse toimii.

Idea logoon ja paitoihin syntyi tähdeltä itseltään. Hän halusi auttaa, minkä vuoksi hän oli ottanut yhteyttä United Nations Fundation -järjestöön ja ideoinut heidän kanssaan hänelle sopivimman keinon. Kaikki vaatemyynnillä saadut tuotot menevät COVID-19 Solidarity Response Fund -rahastoon, jolla tuetaan koronaviruksen vastaan taistelemista.

View this post on Instagram

Covid-19 is impacting the world in a way none of us could have imagined. Over the last few months we have watched this virus spread throughout the world not quite understanding its impact. I think by now we all understand that this is something that is having and will continue to have devastating effects on everyone. We all have a part to play in helping to stop the spread. Thinking about what I can do to try and help, I reached out to Sir Bob Geldof for advice on how best to make any kind of difference. Bob was beyond gracious, as of course he has been the master of mobilising young people all his life. The first idea was to design a symbol to remind us all that we have a battle to fight together. After working on this symbol, I sent it to the @UNFoundation, who helped set up the COVID-19 Solidarity Response Fund for the World Health Organisation @WHO. I started discussing with them how we could work together, to encourage people to unite to combat as much as we can the spread of this virus. There are simple things we can all do to make a difference. To create as much awareness as we can, we are launching this symbol and an instruction page to offer some guidance from, and with support of the WHO. We have made available some simple merchandise with all proceeds going directly to the COVID-19 Solidarity Response Fund. We would love you to buy whatever you can afford or make a small donation, but I wanted you to know that if that is not possible for you even sharing or posting the symbol will help. Please – Stop the Spread. Play Your Part! I love you, Rita x

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on