Cannesin elokuvajuhlat siirtyvät – järjestäjät elättelevät toivoa vielä tälle kesälle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokavuotiset Cannesin elokuvajuhlat keräävät elokuva-alan tekijät Ranskaan aina reilun viikon ajaksi toukokuussa. Tämä vuosi tulee kuitenkin olemaan poikkeus kun maailmanlaajuinen koronaviruspandemia koskettaa luonnollisesti myös elokuvajuhlia ja estää ihmisten kokoontumisen ja ylipäätään matkustamisen Ranskaan.

Cannes Film Festival -tapahtuma jouduttiin nyt siirtämään ensimmäistä kertaa koko elokuvajuhlien historian aikana. Tapahtuma oli määrä pitää 12.-23. toukokuuta, mutta järjestäjät joutuivat kuitenkin nyt siirtämään sitä. Tiedotteessaan he halusivat painottaa sitä, että heidän ajatuksensa ovat tällä hetkellä koronaviruksen uhreiksi joutuneilla ihmisillä ja heidän perheillään.

Daily Mail -sivuston mukaan tämän vuoden tapahtumaa ei ole haluttu vielä julistaa kokonaan perutuksi vaan järjestäjillä on halu ja aikomus järjestää elokuvajuhlat vielä tämän vuoden puolella. Tarkkaa aikaa ei koronavirustilanteen vuoksi olla pystytty antamaan, mutta tuotanto toivoo kuitenkin pystyvänsä pitämään elokuvajuhlat vielä tämän kesän aikana viimeistään heinäkuussa.