Suomen poliisin viestiä ei voi olla ymmärtämättä – miksi ei silti ymmärretä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on otettu viime päivinä käyttöön kovia toimia koronaviruksen leviämisen hiddastamiseksi, ja tänään on luvassa lisää rajoituksia. Suomessa pandemian uhka otettiin vakavasti viikkokausia liian myöhään. Nyt jokaisen suomalaisen tulee kuitenkin pysyä kotona ja välttää kaikin keinoin lähikontakteja toisiin ihmisiin. Sanoma ei ole voinut jäädä huomaamatta.

Lukemattomien muiden lisäksi myös Suomen poliisi on muistuttanut asiasta suomalaisia monin tavoin. Parhaillaan poliisi julistaa tärkeää sanomaa myös sosiaalisessa mediassa, joka suorastaan tulvii yksiselitteisiä viestejä tästä aiheesta. Nyt mukaan on pestattu ihmispoliisien lisäksi myös poliisikoira Jekku, jotta mahdollisimman moni näkisi tärkeät päivitykset.

Viranomaisten tiukkaa palautetta ei ole kuitenkaan viime päivinä otettu vakavasti, ja viime viikonloppuna ravintoloissa ja baareissa nähtiin ihmisjoukkoja pitämässä hauskaa keskenään. Yhtä lailla kohu syntyi siitä, että Levin ikonisessa Vinkkari-baarissa after ski oli vielä viime viikolla ylimmillään. Kohun myötä ravintola sulki ovensa tältä kaudelta ja pian koko hiihtokeskus seurasi perässä.