WhatsApp-huijaukset leviävät – käyttäjiä varoitellaan Martinelli-videosta

Digi · Tim Isokivi

Väärä tieto ja erilaiset huijaukset leviävät helposti Whatsappin välityksellä. Nyt pikaviestisovelluksessa on levinnyt perättömäksi uskottu väite vaarallisesta videosta.

Whatsapp-kiertoviestissä käyttäjiä on varoiteltu klikkaamasta auki Martinelli-nimistä videota, jonka kerrotaan kuvaavan tanssivaa paavia. Kiertoviestin mukaan linkin klikkaaminen johtaa älylaitteen peruuttamattomaan hakkerointiin. Viesti on levinnyt suomalaistenkin Whatsapp-käyttäjien keskuudessa.

Independent-lehden mukaan väitteet tietomurrolle alistavasta Martinelli-videosta ovat kuitenkin todennäköisesti tuulesta temmattuja. Asiantuntijoiden mukaan kyseistä videota ei vaikuttaisi todellisuudessa olevan olemassa.

Viime aikoina levinneissä kiertoviesteissä on myös varoiteltu Whatsapp Gold -huijauksesta. Kyseinen varoitus on sen sijaan syytä ottaa tosissaan. WhatsAppissa on nimittäin kiertänyt haittaohjelmia levittäviä huijauslinkkejä, joissa käyttäjille on lupailtu todellisuudessa olematonta lisäominaisuuksilla varustettua Gold-versiota pikaviestisovelluksesta.