Darude-tempaus toistuu tänään – Sandstorm soi parvekkeilla iltakuudelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on vaikuttanut satoihin miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa. Suomessa on ryhdytty järjestämään erilaisia tempauksia vaikeista ajoista selviytymisen piristykseksi. Yksi niistä on joka perjantai parvekkeilta kello 18:00 soitettu Daruden Sandstorm.

Tempaus toteutettiin viime viikolla ensimmäistä kertaa ja se toistetaan rutiininomaisesti koko Suomen poikkeustilan ajan. Radiokanava YleX on lähtenyt tempaukseen mukaan luvaten soittaa kappaleen siten, että se kajahtaa kaikkien kaiuttimista täsmälleen samaan aikaan. Darude, eli Ville Virtanen on ollut projektissa mukana ja suunnittelee jopa uusien kappaleiden julkaisemista.

Miksi Sandstorm? Kappale on ylivoimaisesti Suomen ja yksi koko maailman menestyneimpiä hittejä. Kaikki tunnistavat sen ympäri koronaviruksen runtelemaa maailmaa. Darudea voi soittaa myös ikkunasta, autosta tai terassilla. Tempaukselle on luotu oma ryhmä Facebookiin.