Laskuvarjohyppääjän raju tempaus – hyppäsi suihkuvirtaukseen ensimmäisenä ihmisenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yläilmoissa kulkevissa suihkuvirroissa tuulten nopeus voi olla jopa 120 metriä sekunnissa. Useimmat laskuvarjohyppääjät pyrkivät välttelemään niihin joutumista, mutta sveitsiläinen Marc Hauser on toista maata.

Hauser matkusti taannoin Australian Forbesiin toteuttaakseen hurjan tempauksen. Hän suoritti tiettävästi ensimmäisenä ihmisenä hypyn suihkuvirtaukseen. Kuukausien ajan suunnitellussa stuntissa avustivat kuumailmapallolentäjä Steve Griffin ja kokenut laskuvarjohyppääjä Tom Naef.

Suihkuvirtauksissa keskilämpötila on noin -40 astetta. Tempaus ei sujunut ongelmitta, sillä kylmä ilmavirta oli sammuttaa kuumailmapallon tulen, minkä lisäksi miesten happinaamareissa ilmeni vuotoa. Vaikeuksista huolimatta Hauser suoriutui stuntista ehjin nahoin ja sai nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan.