Koronaviruksen seuraus – Kiina kielsi viimein villieläinten syömisen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinan ylin hallintoelin on ilmoittanut, että villieläinten myyminen ja syöminen kielletään pysyvästi. Syynä on epäily siitä, että koronaviruspandemia olisi levinnyt lepakon syöneestä kiinalaismiehestä ympäri maailmaa. Sen sijaan esimerkiksi koirien syöminen on edelleen sallittua.

Xinhuan uutistoimisto ilmoitti maanantaina, että villieläinten myyminen on keskeytetty jo tammikuussa. Koronaviruksen varhaisimmat tartunnat löydettiin ihmisiltä, jotka olivat käyneet Wuhanin lihatoreilla. Siellä on myyty lepakoiden lisäksi esimerkiksi käärmeitä ja sivettikissoja syötäväksi, Reuters uutisoi.

Luonnonvaraisten eläinten syömisessä piilee vaaroja, jotka voivat koitua kansanterveydelle tuhoisaksi. Villieläinten laittomasta metsästyksestä, myymisestä ja syömisestä rangaistaan jatkossa ankarasti. Laillisesti koirien, hirvien, aasien ja krokotiilien lihaa Kiinassa myyvät lihakauppiaat ovat kuitenkin suunnitelleet palaavansa markkinapaikoilleen heti liiketoiminnan sallimisen jälkeen.