Maailman terveysjärjestö kehottaa pysymään kotona videopelien äärellä

Digi Pelit Terveys · Tim Isokivi

Pelaamisen ystäville on tarjoiltu iloisia ja epäilemättä odotettuja uutisia. Kotiin sulkeutuminen pelien äärellä ei ole ainoastaan hyväksyttävää vaan tällä hetkellä jopa suositeltavaa.

Maailman terveysjärjestö WHO on aloittanut peliteollisuuden kanssa #PlayArtTogether, eli pelatkaa yhdessä erillään -kampanjan. Tarkoituksena on rohkaista ihmisiä viettämään aikaa kotonaan pelien äärellä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Pelit ovat uniikki tapa olla yhdessä ystävien ja perheenjäsenten kanssa vaikka emme voisikaan olla yhdessä fyysisesti, Riot Games -yhtiö twiittasi.

WHO Yhdysvaltojen edustaja Ray Chambers kiitää tiedotteessa peliteollisuutta Covid-19 -pandemian vastaisessa työssä. Tuoreen kampanjan tavoitteena on rohkaista yhä useampia ihmisiä pysyttelemään terveinä samalla kun he auttavat tartuntojen käyrän mataloittamisessa ja henkien pelastamisessa.