Mies kaahasi Uudenmaan rajan yli – pakeni poliisia ja saa useita syytteitä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mies ajoi kaksi kertaa Uudenmaan rajan yli ilman lupaa lauantaina alkuiltapäivästä. Ensin hän oli tullut henkilöautollaan kello 13:20 Uudenmaan suunnasta Pakaantiellä olevaan sulkupaikkaan. Kuljettaja ei kertonut hyväksyttävää syytä päästä Päijät-Hämeen alueelle, jolloin poliisimies pyysi miestä kääntymään ja palaamaan Uudenmaan alueelle.

Mies ei totellut poliisia, vaan kiihdytti sulkupaikalta Päijät-Hämeen suuntaan. Perään lähtenyt poliisipartio ei tavoittanut henkilöautoa, koska sen kuljettaja ajoi 80 km/h rajoitusalueella huomattavaa ylinopeutta. Noin kello 14:00 sama henkilöauto ajoi Päijät-Hämeen suunnasta Porlammintiellä olevan sulkupisteen ohi pysähtymättä. Perään lähtenyt poliisipartio ei tavoittanut henkilöautoa, koska poliisipartion ajautui takaa-ajossa ulos tieltä.

Rikoksesta epäillyn auton kuljettajan henkilöllisyys selvisi esitutkinnassa henkilöauton rekisterinumeron ja muiden esitutkintatoimenpiteiden perusteella. Hänet kiinniotettiin kotoaan kello 16:30 epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi häntä epäillään valmiuslakirikkomuksesta, niskoittelusta poliisia vastaan ja liikennerikkomuksesta.

Rikoksesta epäilty kuulusteltiin sunnuntaina ja hän myöntää ajaneensa Päijät-Hämeen puolelle poliisimiehen kielloista huolimatta. Lisäksi hän myöntää ajaneensa ylinopeutta. Rikoksesta epäilty vapautettiin kuulustelun jälkeen kello 16:00, koska lain edellyttämiä perusteita kiinnioton jatkamiselle ei enää ollut.