Huolestuttava tutkimustulos: Koronavirus tarttuu jopa 8 metrin säteellä!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maailman parhaaksi yliopistoksi arvioitu Massachusetts Institute of Technology eli MIT on tutkinut koronaviruksen leviämistä. Tutkijoiden mukaan nykyinen suositus muutaman metrin turvavälistä ei riitä. Virus leviää 7-8 metrin etäisyydelle yskimisen ja aivastamisen jälkeen.

Tutkijat ovat myös selvittäneet, että koronavirus säilyy ilmassa useita tunteja ja voi liikkua aerosoleina esimerkiksi ilmastointikanavia pitkin. MIT suosittelee, että COVID-19 -tartuntaa hoitavat suojautuvat perusteellisesti, vaikka olisivat kuuden metrin päässä viruspotilaasta, Independent raportoi.

Käsienpesu ei siis yksin riitä tartunnalta suojautumisessa. Parasta on, jos ihminen välttää kaikkia kontakteja parhaansa mukaan. Toisin sanoen nyt tulee pysyä kotona. Tutkimustulos julkaistiin Journal of the American Medical Association -tiedelehdessä.