Ruutuajan rajoittaminen kannattaa – näillä keinoilla onnistut

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Digidetoksikuuri tarkoittaa ruutuajan rajoittamista ja oman hyvinvoinnin kasvattamista sen avulla. Karanteeniaika on mitä mainioin hetki panna sosiaaliset mediat ja kanavat kiinni. Nyt kannattaa keskittyä itseensä ja läheisiin.

Ruutuaikaa voi ensin rajoittaa siten, että ei vietä puhelimen tai tablettitietokoneen ääressä kuin ennalta määrittelemänsä ajan. Kun minimoi puhelimen räpläämistä voi nopeasti huomata käsissään olevan ylimääräistä aikaa. Luo kotiin alueita, joissa ei katsota mitään ruutua, osa jopa jättää älypuhelimensa eteisen pöydälle kotiin tullessaan.

Poista kaikki aikaa vievät sovellukset, pane ilmoitukset pois ja keksi muuta tekemistä. Upota sormet multaan, pullataikinaan tai pidä niillä kiinni kirjankansista. Neulo, nikkaroi tai jumppaa. Tee ihan mitä muuta vaan, mutta älä vietä kaikkea aikaasi netissä.