Suomen liikennemäärät romahtivat – poikkeusajan määräykset näkyvät

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat noudattaneet hallituksen 12. maaliskuuta asettamia määräyksiä ja suosituksia liittyen koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Traffic Management Finland on julkaissut tilastoja Suomen liikennemääristä. Luvut osoittavat, että liikennöinti on vähentynyt rajusti niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Uudenmaan eristäminen on vähentänyt alueen liikennettä lähes 40 prosentilla normaaliin verrattuna. Myös muualla Suomessa liikennemäärät laskivat arkiliikkumisen entisestään vähentyessä. Lentojen määrä on peräti 78 prosenttia vähemmän edellisvuoteen verrattuna.

– On hienoa nähdä, kuinka suomalaiset puhaltavat yhteen hiileen ja noudattavat viranomaisten ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Liikenteen väheneminen on jatkunut kautta linjan ja kiihtynyt Uudenmaan eristyspäätöksen jälkeen. Välttämätöntä työmatka- ja tavaraliikennettä jää luonnollisesti jäljelle, sillä pelkästään Uudenmaan rajan ylittää normaalitilanteessa työmatkaliikenteessä säännöllisesti noin 70 000 henkilöä, toteaa vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho Traffic Management Finlandista.