Kuoro päätti pitää harjoitukset – 45 sairastui koronaan ja kaksi on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronavirus on levinnyt jo kaikkialle maailmaan, ja miljardit ihmiset ovat vapaaehtoisessa karanteenissa. Suomesta ja muista maista löytyy edelleen ihmisiä, jotka eivät ota suosituksia todesta ja siten vaarantavat oman ja muiden ihmisten hengen. Eräs tällainen ryhmä oli äskettäin yhdysvaltalainen kuoro, joka päätti pitää harjoitukset varoituksista huolimatta.

Washingtonin osavaltion Anacortesissa asuvat Skagit Valley Choralen johto ei maaliskuun alussa noudattanut varoituksia kokoontumiskiellosta, koska halusivat jatkaa kuoroharjoituksiaan normaalisti. Tämä siitä huolimatta, että melko lähellä sijaitsevassa Seattlessa oli jo todettu kuolemantapauksia. Kuoron vetäjät saivat puhuttua harjoituksiin joukon kuorolaisia, ja itsepäisyydellä oli lopulta mittaamattoman kallis hinta.

6. maaliskuuta kuoron johtaja Adam Burdick ilmoitti kuoron 121 jäsenelle, että huolimatta viruksen aiheuttamasta huolesta harjoitukset järjestetään Mount Vernonin kirkossa. Harjoitukset järjestettiin 10. maaliskuuta ja noin 60 laulajaa saapui paikalle. Heille tarjottiin ovella käsidesiä ja he pidättäytyivät kättelemästä ja halaamasta toisiaan. Kahden ja puolen tunnin kuluttua harjoitukset olivat ohi.

Kolmen viikon kuluttua 60 osallistujasta 45 on sairastunut koronavirukseen, kolme on sairaalassa ja kaksi on kuollut. Paikallisten viranomaisten mukaan viruksen on täytynyt levitä ilmateitse, Los Angeles Times kertoo. Kuorolaisten mukaan harjoituksissa kukaan ei yskinyt huomionarvoisesti tai vaikuttanut olevan sairaana.