Oululainen jalkapalloseura haluaa maataloustöihin – joukkue paikkaa maatilojen työvoimapulaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, ProAgria ja Suomen kylät avasivat reilu viikko sitten www.töitäsuomesta.fi palvelun. Suomalaisia maataloustuottajia ja viljelijöitä uhkaa vakava työvoimapula, koska ulkomaalaiset kausityöntekijät eivät pääse maahan rajojen ollessa kiinni. AC Oulu on käärinyt hihat asian edessä.

Koronakriisi on vaikuttanut myös urheilusarjojen ja -seurojen toimintaan, ja esimerkiksi oululaisen jalkapallojoukkue AC Oulun toiminta on nyt keskeytetty. Jalkapalloseuran pelaajat ovat ilmottautuneet maaseudun kausitöihin Töitä Suomesta -palvelun kautta.

– Useat pelaajamme ovat kiinnostuneita maaseudun kausitöistä ja olemme valmiita raskaisiinkin töihin. Siksi pelaajamme ilmoittautuivat maaseudun kausitöihin, kertoo AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

Osa pelaajista saa pääasiallisen toimeentulonsa pelaamisesta ja osa opiskelee tai tekee muita töitä. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kehuu urheilujoukkueen oma-alotteisuutta. Hän toivoo, että maaseutujen työnantajat ilmottaisivat työpaikkoja mahdollisimman nopeasti.

– Meillä olisi seurassa varmasti useita hyvässä fyysisessä kunnossa olevia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään vaativaa työtä. Toivottavasti pääsemme nopeasti työllistymään, kertoo AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen.