Livekeikat peruttu – suomalaiset televisio- ja nettikeikat nousivat jättisuosioon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhä useampi laulaja ja yhtye on vienyt keikkansa nettiin tai televisioon. Ihmiset ovat voineet nauttia livemusiikista etänä. Esimerkkinä mainitaan Staran ja yhteistyökumppaneiden järjestämä Holmalan ja Uniklubin keikka parin viikon takaa. Toinen suuren suosion saavuttanut formaatti on Ylen kanavilla perjantai- ja lauantai-iltaisin esitetty Kaikki kotona live.

Aito Median ja Akun Tehtaan Ylelle tuottama Kaikki kotona live -konsepti esiteltiin tilaajalle vain viikko ennen ensimmäistä suoraa lähetystä. Suoria lähetyksiä on esitetty perjantai- ja lauantai-illoissa jo kahden viikon ajan niiden tavoittaessa 1,3 miljoonaa katsojaa Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

Ohjelma jatkuu perjantai-illoissa pääsiäiseen saakka. Mukana ovat olleet muun muassa Vesala, Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Pate Mustajärvi ja Ellinoora. Olemme kertoneet myös maailmanluokan yhtyeiden live-esiintymisistä, esimerkkinä Scooter ja Backstreet Boys.

Autenttinen keikkatunnelma syntyy ainoastaan lähellä ja paikan päällä kuunneltuna. Poikkeuksellisena aikana on kuitenkin mahtavaa, että ihmiset voivat valita lähes joka ilta kuunneltavaa livemusiikkia netistä. Etäkeikat esitetään huomattavasti aikaisemmin kuin klubien perinteiset puolen yön soittoajat. Tämä mahdollistaa sen, että mahdollisimman moni pystyy osallistumaan keikkanautinnon ammentamiseen myös arki-iltana, ihmisten ei tarvitse järjestää lapsenvahteja koko yöksi ja keikan jälkeen kelpaa mennä omaan sänkyyn aikaisin nukkumaan.