Koronakriisillä rajut vaikutukset suomalaisten liikkumiseen – puistoissa liikkuminen kasvanut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koko maailmassa parhaillaan riehuva koronavirus on vaikuttanut jo miljardien ihmisten liikkumiseen, sillä merkittävä osa koko maapallon väestöstä on parhaillaan liikkumisrajoitusten piirissä. Tilastot vahvistavat, että liikkumisessa on tosiaan tapahtunut valtava muutos verrattuna normaaliin.

Googlen tilastot osoittavat, että yrityskohteissa liikkuminen on laskenut maaliskuun alkupuolelta 52 prosenttia aikaisemmasta. Näitä paikkoja ovat muun muassa kauppakeskukset, ravintolat, museot ja kirjastot. Ruokakaupoissa liikkuminen on vähentynyt 21 prosenttia.

Yksi positiivinen tilastotulos on kuitenkin se, että puistoissa liikkuminen on kasvanut peräti 48 prosenttia. Näihin paikkoihin kuuluvat puistojen lisäsi koirapuistot, torit, rannat ja yleiset puutarhat. Eniten liikkuminen on vähentynyt liikenteen asemilla. Työpaikoilla liikkuminen on laskenut 25 prosenttia, mutta kodeissa se on kasavanut yhdeksän prosenttia.

Suomessaon myös runsaasti alueellisia eroja, sillä Pohjois-Pohjanmaalla puistoissa liikkuminen on noussut 73 prosenttia ja Pirkanmaalla vain 42 prosenttia. Lapissa yrityskohteissa liikkuminen on vähentynyt 62 prosenttia ja Keski-Suomessa 42 prosenttia.