Rap-legendan poika kuoli koronavirukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-musiikin kehittäjiin sen ensiaskeleista saakka lukeutunut Curtis ”Grandmaster Caz” Brown on saanut suru-uutisia maailmanlaajuiseen pandemiaan liittyen. Rap-legendan Tiger-poika on nimittäin menehtynyt viruksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Räppäri vahvisti suru-uutisen sosiaalisessa mediassa.

New Yorkissa musiikkiin ja julkkiksiin liittyviä kiertoajeluita nykyisin järjestävä Grandmaster Caz oli vuonna 1974 mukana, kun hiphop-musiikin katsotaan syntyneen Kool Hercin järjestämissä bileissä. Sittemmin myös Casanova Fly -nimeä käyttänyt Curtis Brown perusti useita hiphop-yhtyeitä ja oli ensimmäinen räppäri, joka oli sekä äänessä että soitti levyjä.

Lukemattomat nykypäivän supertähdet kertovat Grandmaster Cazin toimineen esikuvinaan ja innoittajinaan musiikkialalle pyrkimisessä. Heitä ovat muun muassa Ice-T, Will Smith,Rakim ja Jay-Z. Hiphop-historian legendaarisin yksittäinen kappale, The Sugar Hill Gangin Rapper’s Delight, perustuu Grandmaster Cazin kappaleeseen.