104-vuotias selvisi koronaviruksesta Italiassa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka vanhukset lukeutuvat koronaviruksen riskiryhmiin, ei korkea ikä aina tarkoita covid-19 -tautiin kuolemista. Sen todistaa esimerkiksi italialainen isoäiti Ada Zanusso.

Zanusso parantui koronavirustartunnasta 104 vuoden iästään huolimatta. Hänen uskotaankin olevan maailman vanhin taudista parantunut ihminen. Isoäiti sai virustartunnan Biellassa sijaitsevassa vanhainkodissa, jonka asukkaista 20 on kuollut tautiin.

17. maaliskuuta sairastunut vanhus kärsi hengitysvaikeuksista ja pahoinvoinnista. Lääkärin mukaan Zanusso on edelleen yhtä teräväjärkinen ja fiksu kuin ennen sairastumistaan. The Sun -lehden mukaan myös satoja miljoonia tappaneen espanjantautipandemian läpi elänyt vanhus onkin luonut toivoa siitä, että koronakriisistä voidaan vielä selättää.