Ranska: Kotiväkivallasta voi kertoa apteekissa koodisanalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronaviruksen aiheuttama maailmanlaajuinen pandemia on sulkenut miljardit ihmiset koteihinsa, jossa tunnelma kiristyy helposti äärimmilleen. Mikäli perheessä on ollut aiemmin ongelmia, voivat ne johtaa erittäin ikäviin tilanteisiin, kun kotoa ei saa poistua. Siksi lastensuojelua tarvitaan nyt kipeästi kuten myös kotiväkivallan ehkäisemistä.

Ranskassa on kehitetty nerokas tapa, jossa kotiväkivallan uhrit voivat kertoa avuntarpeestaan huomaamattomasti käyttämällä koodisanaa. Elleivät kotiväkivallan uhrit uskalla soittaa suoraan poliisille, voivat he ilmoittaa tilanteesta apteekissa sanomalla henkilökunnalle koodisanan ”maski 19”.

Ranska on yksi koronaviruksesta toistaiseksi pahiten kärsineistä maista, joten siellä on määrätty tiukat kiellot liikkumisesta. Ainoita luvallisia syitä poistua kotoa ovat juuri esimerkiksi pakolliset apteekkikäynnit, joten ne ovat luonnollisia paikkoja tavata muita henkilöitä kodin ulkopuolella.