Suomalainen realitytähti kaahasi Ferrarilla 314 km/h – video leviää nyt somessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa on eilisestä lähtien levinnyt vauhdikkaasti video, jossa kaahataan Ferrari-urheiluautolla poikkeuksellisen hurjia lukemia. Staran toimitukseen lähetetyn videon perusteella miesten alla on Ferrari 458 ja tapahtumapaikkana on moottoritie. Hurjimmillaan nopeus on peräti 314 kilometriä tunnissa, mikä on ennätysmäisen suuri ylinopeus kotimaisilla teillä.

Moottoriteillä on jo siirrytty kesänopeuksiin, joten monin paikoin nopeusrajoitus on 120 kilometriä tunnissa. Videota kuvattaessa nopeusrajoitus oli siis joko 120 kilometriä tunnissa tai 100 kilometriä tunnissa, ja siten ylinopeus oli videon kuvaushetkellä joko 194 kilometriä tunnissa tai 214 kilometriä tunnissa. Oli ylinopeus kumpi tahansa, oli kyseessä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Kuin sattumalta kesken videon kuvaamisen miehiä vastaan tulee poliisiauto, kun Ferrarilla oli vauhtia 180 kilometriä tunnissa. Poliisipartiolla ei kuitenkaan ollut realistisia mahdollisuuksia lähteä takaa-ajoon, sillä moottoritiellä ei pääse kääntymään perään kovin nopeasti. Viime vuosina tällaisia ylinopeuksia ei ole juuri mitattu, ja taannoin poliisin liikenneturvakeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoi 156 km/h ylinopeudesta, joka oli hänen mukaansa suurin mitattu ylinopeus vuosiin.

PÄIVITYS: Pian artikkelin julkaisemisen jälkeen selvisi, että Seiskan mukaan Ferrraria kuljettaa videolla Ex on the Beach -realitysarjassa nähty Henrik Mykrä. MTV3 puolestaan kertoi, että tapaus on poliisin tiedossa ja että sitä tutkitaan parhaillaan.