Stara Ferrari

Viihdeuutiset

Suomen autovero muuttuu – luksusautojen markkinat mullistuvat: ”Kyse on erittäin merkittävistä summista”

Suomen tulli ja verottaja ovat usein toimineet vastoin EU-direktiivejä, ja siksi EU-tuomioistuin on joutunut jo useasti tuomitsemaan Suomen viranomaisten toiminnan. Tuorein tapaus koskee jälleen kerran autoverotusta. Stara selvitti asiantuntijan kanssa miten EU-päätös ja siitä johtunut lakimuutos tulee vaikuttamaan Suomen automarkkinoihin.

Tähän mennessä auton leasing-sopimuksella hankkinut on joutunut maksamaan Suomessa koko autoveron kerralla, vaikka auto olisi käytössä vain esimerkiksi muutaman kuukauden tai kolme vuotta. EU-tuomioistuimen mukaan Suomen autoverotus ei ole ollut EU-direktiivien mukaista, joten tuomioistuin velvoitti Suomea muuttamaan autoverotusta. Presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut lakimuutoksen, joka astuu voimaan 1. tammikuuta 2017.

Staran toimituksen saamien asiakirjojen mukaan lakimuutoksen myötä auton leasing-sopimuksella vuokraava joutuu jatkossa maksamaan autoveron ainoastaan ennalta määritellyltä vuokra-ajalta. Samantapainen malli otettiin Tanskassa käyttöön jo vuonna 2010. Uusi malli pohjautuu vientipalautukseen, missä auto täyty­­­y viedä pois maasta vuokrasopimuksen päätyttyä.

Autovero jaetaan jatkossa kymmenelle vuodelle ja jyvitetään kuukausittain siten, että autovero on ensimmäisenä kuukautena kolme prosenttia, toisena ja kolmantena kaksi prosenttia ja sen jälkeen yhden prosentin jäljellä olevasta autoveron määrästä. Toisin sanoen auton vuodeksi vuokraava maksaa autoveron kokonaissummasta vain noin 15 prosenttia ja kolmeksi vuodeksi vuokraava noin kolmanneksen.

Staran toimitus otti selvää miten autoveron muutos vaikuttaa automarkkinoihin Suomessa. Luksusautoihin erikoistuneen Luxury Collection By Auto-Outletin johtaja Miika Toivonen vahvisti, että lakimuutos tulee mullistamaan luksusautojen markkinat, mutta tavallisiin autoihin vaikutus jää kuitenkin pieneksi.

– Lakimuutoksen vaikutus ei näy vielä 100.000 euron autoissa juuri lainkaan, mutta sitä kalliimmissä kyllä. Luksusautoista esimerkiksi Ferrarin autovero on tähän saakka voinut olla jopa 200.000 euroa, mutta jatkossa leasing-sopimuksella autovero maksetaan vain vuokraa-ajalta, Luxury Collectionin Toivonen vahvisti toimituksen saamat tiedot.

– Kyse on erittäin merkittävistä summista. Tämä tulee pitkällä aikavälillä näkymään selvästi katukuvassa, johon tulee nykyistä enemmän luksusautoja, Toivonen jatkoi.

Viihdeuutiset

Harvinaiset superautot käänsivät katseet Helsingissä

Suomessa on melko rajallinen määrä luksusluokan superautoja, koska autoveron vuoksi niiden hinnat ovat meillä vielä toistaiseksi merkittävästi kalliimpia kuin monissa muissa maissa. Siksi superautot keräävätkin suomalaisessa katukuvassa huomiota osakseen selvästi enemmän kuin muualla.

Eilen Helsingin Espalla kulkeneet saivat hieraista silmiään, kun parkissa oli peräkkäin kaksi todellista Luxury Collectionin autoharvinaisuutta. Suomen ensimmäiset McLaren 570S ja Lamborghini Huracan Spyder kiinnittivät nimittäin sekä paikallisten että turistien huomion.

Seurakseen McLaren ja Lamborghini saivat päivän mittaan lisäksi myös 488 Ferrarin ja muita arvokkaita luksusautoja. Autot bongattiin päivän aikana myös muun muassa Hernesaaren maisemista.

Staran lukijan kuva
Staran lukijan kuva
Kuva: Jere Fagerroos
Kuva: Jere Fagerroos
Staran lukijan kuva
Staran lukijan kuva

#mclaren #p1 #orangecar #sportcar #supercar #mclarenp1

Kuva, jonka Masalan Taksi (@masalantaksi) julkaisi

Or orange? #mclaren #ferrari #helsinki #finland #espa

Kuva, jonka @tadachi2020 julkaisi

🚙🚕🚗 #lamborghini #esplanadipark #helsinki #bynight

Kuva, jonka Kiia (@kiiander) julkaisi

#straightflush #ferrari #lamborghini #mclaren #helsinki

Kuva, jonka Teppo Lounema (@teppolounema) julkaisi

@luxurycollectionautooutlet out in full force #Ferrari #McLaren #Lamborghini

Kuva, jonka Justus (@4wheelsoflux) julkaisi

Autot Lux Matkailu

Ferrari-fanin unelmaloma – neljän päivän elämysmatka 9 000 eurolla

Luksusmatkatoimistot räätälöivät asiakkailleen näyttäviä matkakokonaisuuksia, joissa ei säästellä glamourissa tai elämyksissä. Nyt markkinoille on tullut kaikkien Ferrari-fanien unelmareissu Pohjois-Italiaan. Legendaarisen urheiluauton vuokra sisältyy hintaan.

Donna Franca Tours ja Red Travel -matkatoimistot ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet ikimuistoisen Ferrari-matkapaketin. Neljä päivää kestävään reissuun kuuluu oman urheiluauton lisäksi ajoreissu Milanon ja Como- sekä Maggiorejärvien upeisiin maisemiin. Matkoja järjestetään päivittäin huhtikuusta lokakuun loppuun.

Matkan varanneet voivat valita alleen Ferrari 458 Spiderin, Ferrari 458 Italian, Ferrari Californian tai Ferrari 458 Specialen. Matkaan kuuluu yöpyminen viiden tähden hotelleissa, yksityisiä veneajeluita, matkaoppaita ja valokuvaaja. Lisäksi reissusta saa muistoksi DVD-levyn. Matkan hinta on noin 9.000 euroa.