Anna: Karanteeni altistaa ylensyönnille – asiantuntija muistuttaa ateriarytmin tärkeydestä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on lukinnut ihmiset koteihinsa suuren ruokamäärän kera. Monet ostavat kaappeihinsa kerralla viikon ruokaostokset, mikä tarkoittaa myös sitä, että ravintoa tulee nautittua helposti tavallista enemmän – jopa liikaa. Myös liikkuminen saattaa vähentyä karanteenin aikana.

Lapsiperheissä tärkeintä on rutiinien ja rytmien säilyminen myös karanteenin aikana. Samaa kikkaa kannattaa hyödyntää myös muuten, sillä säännöllinen ateriarytmi ehkäisee ylensyöntiä. Anna-lehti on haastatellut Live Betterin FL ravintoterapeutti sekä bio- ja elintarviketeknologian insinööri Tarja Hännistä, joka painottaa ateriarytmin avainasemaa ylensyönnin ehkäisyssä.

Syö joka päivä samaan aikaan ja panosta terveelliseen sekä ravitsevaan ruokaan. Älä hamstraa herkkuja kaappiin. Aamulla tuhti ja terveellinen aamiainen voi sisältää kananmunaa ja kasviksia. Myöhemmin nautitaan lounas esimerkiksi päivälenkin päälle. Illemmalla syädään päivällinen ja ennen nukkumaanmenoa iltapala. Kannattaa kiinnittää huomiota hiilihydraattien ja rasvojen laatuun sekä proteiinin määrään panostamiseen.