Stara muffinssi

Ohhoh!

Teini vei juutalaistytölle törkeän lahjan – hakaristeillä koristeltuja muffinsseja

Yhdysvaltojen Paradise Valleyssa vietetyt teinibileet menivät hetkessä pieleen, kun eräs vieraista osoitti törkeää ajattelemattomuutta juhliin saapuessaan. Yksi vieraista toi nimittäin juutalaisen tytön syntymäpäiväjuhliin lahjaksi muffinsseja, joiden päällä oli hakaristi.

Hakaristimuffinssit oli tarkoitettu vitsiksi, mutta teinin äiti järkyttyi törkeistä herkuista, 12 News uutisoi. Äiti piti teineille syntymäpäiväjuhlissa luennon holokaustista, eli saksalaisten kansallissosialistien suorittamasta kansanmurhasta, jossa kuoli arvioiden mukaan noin seitsemän miljoonaa juutalaista. Saksan kanssallissosialistinen työväenpuolue käytti swastikaa symbolinaan Adolf Hitlerin luonnostelman tuloksena.

Hakaristi on yksi maailman tunnetuimmista symboleista, ja sitä on käytetty useissa eri kulttuureissa onnen tai hyvän tunnuksena. Suomessa hakaristiä ovat käyttäneet tunnuksinaan muun muassa Lotta Svärd, puolustusvoimat, Suomen sairaanhoitajaliitto ja Ruusu-Risti. Hakaristikuviota on käytetty jo 5.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua saviastioiden taiteessa Pohjois-Mesopotamiassa. Hindulaisuudessa hakaristi symboloi äärettömän pyhää ja hyvää. Se on kuitenkin leimattu nyky-yhteiskunnassa natsien symboliksi.

https://www.facebook.com/12news/posts/10154881696159015?match=c3dhc3Rpa2EgY3VwY2FrZXMsY3VwY2FrZXM%3D

Lux Ruoka Viihdeuutiset

Kaktusmuffinssit pelottavan upeita – uskaltaisitko syödä?

Realistinen kakkutaide on tullut jäädäkseen. Leipomuksista tehdään yhä näyttävimpiä luomuksia, ja kondiittorien tulee osata perinteisen marjakiilteen lisäksi myös pieniin yksityiskohtiin keskittyvää koristelemista. Alana Jones-Mann loihtii realistisia kasvileivoksia.

Tarkemmin sanottuna juhlakondiittori leipoo muffinsseja, jotka näyttävät erehdyttävän paljon aidoilta kaktuksilta. Homman juju piilee taidokkaasti toteutetussa kuorrutteessa, jossa piikkien sijaan ihminen saa suuhunsa muhevaa muffinia. Kaktusmuffinssit ovat näyttäviä ja hauska vaihtoehto perinteisille kuppikakuille.

Muffinien valmistamisessa päätee muutama vinkki, joiden avulla kuppikakuista saa muhevampia ja paremman makuisia. Jotta muffinssit nousisivat vuoassa tarpeeksi, ei taikinaa kannata sekoittaa liian tasaiseksi. Muffinssivuoasta kannattaa jättää noin neljäsosa tyhjäksi uunissa kohoamista varten. Muffinssien on hyvä antaa jäähtyä uunin jälkeen vuoassa noin viitisen minuuttia ennen poistamista.

Viihdeuutiset

Hamsterilta näyttävä muffinssi leviää verkossa

Kerroimme keväällä kalifornialaisesta tytöstä, joka löysi sattumalta muffinssipaketista hänen lemmikkichihuahualtaan näyttävän herkun. Muffinssi oli kuin ilmetty koira. Nyt otsikoihin on noussut toinen lemmikkieläintä erehdyttävästi muistuttava kuppikakku.

Foleymatt julkaisi Redditiin kuvan muffinssistaan, joka näyttää enemmän hamsterilta kuin leivokselta. Häiritsevän paljon eläimeltä näyttävä herkku on saanut muilta redditoreilta runsaasti kommentteja, ja monet mieltävät näyn kummalliseksi. Muffinssi on kuin pieni jyrsijä.

Olisi mielenkiintoista tietää, aloittiko Foleymatt muffinssin syömisen ronskisti ”hamsterin päästä” puraisten. Etenkin syksyllä sadonkorjuun aikaan ihmiset innostuvat esittelemään hauskan muotoisia ja näköisiä porkkanoita, omenoita ja muita kasvimaiden tuotoksia. Toisinaan ruokiin ilmestyy Raamatun hahmoja.