Mies karkasi Uudeltamaalta – hurja takaa-ajo päättyi piikkimattoon Hollolassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mies ajoi eilen poliisin Uudenmaan sulkupisteen läpi Hyvinkäällä Sahamäen liittymän kohdalla noin iltaseitsemän aikaan. Poliisit lähtivät miehen perään ja takaa-ajo jatkui Hyvinkäältä Hollolaan asti pienelle metsäautotielle.

Takaa-ajoon osallistui useita poliisipartioita. Autonkuljettaja käytti huomattavaa ylinopeutta ja kiihdytti paikoitellen jopa 160 kilometrin tuntivauhtiin. Hän ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon noin kaksi kilometriä ennen Herralantien risteystä Hollolassa kantatie 54:llä.

Ajoneuvosta puhkesi kolme rengasta. Kuljettaja kääntyi metsäautotielle, nousi ulos autosta ja käyttäytyi aggressiivisesti. Hän pinkaisi pakoon poliisin käskyttäessä. Poliisi sai hänet kiinni juoksukilpailun päätteeksi.

Poliisi joutui käyttämään etälamautinta miehen vastarinnan murtamiseksi. Henkilö otettiin kiinni ja toimitettiin Lahden poliisivankilaan. Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja valmiuslakirikkomukseen.