Tulevan Playstation ohjain paljastettiin – tällainen on Dualsense

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sonyn on määrä julkaista uusi Playstation 5 -konsoli vielä tämän vuoden puolella. Muiden uudistusten lisäksi konsolissa on myös uusi ohjain.

Dualshock-ohjaimen sijaan tuleva Playstation on varustettu uudella Dualsense-ohjaimella. Aikaisempien ohjainten kokomusta värimaailma on korvattu mustavalkoisella uudella ilmeellä ja ergonomisemmalla muotoilulla.

Uudistukset eivät suinkaan jää pintapuoliseksi. Ohjain on varustettu haptisella palautteella, jonka ansiosta pelaaja voi tuntea esimerkiksi autopeleissä renkaiden alla olevan maaston vaihtelun. Mukautuvat L2 ja R2 -liipaisin mahdollistavat pelaajalle esimerkiksi jousipyssyn virittämisen jännityksen tunteen sormissa.

Dualsensen sisäänrakennetun mikrofonin avulla pelaajat voivat moninpelissä kommunikoida muiden kanssa ilman kuulokkeitakin. Share-nappi on puolestaan korvattu Create, eli luo -napilla. Sony ei kuitenkaan ole toistaiseksi paljastanut mihin sitä tarkalleenottaen käytetään.