Lintujen kevätmuutto käynnistyi – seuraaminen ajanvietettä perheelle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etelästä pohjoisemmaksi palaavien lintujen kevätmuutto on alkanut. Useat piharuokintapaikkoja pitäneet ovat kertoneet mustarastaiden ja peippojen saapuneen oksille laulamaan. Joutsenia ja hanhia on nähty Oulun seudulla saakka.

Yksi Suomen suosituista pääsiäisen retkikohteista on Liminganlahden luontokeskus lintutorneineen. Luontokeskus ja kahvila-ravintola ovat pandemiatilanteesta johtuen kiinni useimpien samankaltaisten keskusten tavoin. Lintutornit ovat avoinna, mutta niissä on huomioitava turvaväli.

Koska lintujen muutto on lämpimän sään myötä vauhdittunut, se tarkoittaa, että lintuja voi tarkkailla lähes missä tahansa peltoaukealla tai meren rannalla, ja tietysti myös omalla pihalla. Metsähallituksen Luontopalvelut on jakanut ulkoiluohjeita netissä.

Pääsiäisenä kannattaa myös muistaa Luonto-Liiton Kevätseuranta. Vuoden 2020 kevään teemana ovat perhoset. Sivustolta saa myös tulostettua oman kevätseurantalomakkeen lapsille.