Uuden-Seelannin pääministeri: Pääsiäispupu ja Hammaskeiju ovat oleellisia työntekijöitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa maissa on keskusteltu siitä, minkä alojen harjoittaminen on välttämätöntä koronakriisin keskellä. Sellaiseksi on Uudessa-Seelannissa julistettu nyt eräs ajankohtainen virka. Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ilmoitti lehdistötilaisuudessa Pääsiäispupun ja Hammaskeijun olevan vältämättömiä työntekijöitä.

Näin ollen ne saavat jatkaa tärkeitä tehtäviään myös koronakriisin aikana. Ardern halusi tarjota vastauksen Uuden-Seelannin lasten mieliä askarruttaneelle kysymykselle siitä, tuleeko Pääsiäispupu piilottamaan herkkuja pääsiäisenä poikkeusolosta huolimatta. Pääministeri tosin huomautti ettei pääsiäismunien välttämättä onnistu samalla tavalla ja samoissa paikoissa kuin normiolosuhteissa.

– Voit piirtää pääsiäismunan ja kiinnittää sen ikkuunaasi auttaaksesi naapureiden lapsia heidän pääsiäismunajahdussaan. Pääsiäispupu ei nimittäin välttämättä pääse kaikkialle tänä vuonna, Ardern totesi NPR-sivuston mukaan.