Selena Gomez sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti ja näyttelijä Selena Gomez on puhunut avoimesti terveysongelmistaan. Tähden mukaan hänellä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Gomez vieraili taannoin Miley Cyrusin Instagram Livessä järjestämässä Bright Minded -sarjassa. 27-vuotias tähti paljasti diagnoosinsa Cyrusin kysyttyä, kuinka hän on voinut koronakriisin aikana.

Gomezin mukaan häiriö diagnosoitiin vierailulla Bostonissa sijaitsevassa sairaalassa. Poptähti kuvaili olleensa samaan aikaan kauhuissaan ja helpottunut. Lopulta vallitseva tunne oli kuitenkin helpotus, sillä hän sai vihdoin tietää vuosikausia piinanneen masennuksen ja ahdistuksen syyn.

Texasissa varttunut Gomez myös avautui varttuneensa ilmapiirissä, jossa tunteista ja mielenterveysongelmista puhuminen oli vaikeaa. Myös bipolaarihäiriönä tunnettu kaksisuuntainen mielialahäiriö voi aiheuttaa voimakasta mielialan vaihtelua vakavasta masennuksesta aina maniaan. Arvioiden mukaan noin 1-2 prosenttia aikuisista sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.