Aviopari tuomittiin karanteenin rikkomisesta – koska jakoi vanhoja kuviaan somessa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on viime viikkoina nähty runsain määrin vanhoja lomakuvia joita koronakriisiä edeltävää aikaa muistelevat ihmiset ovat jakaneet. Nyt eräs australialainen pariskunta on tuomittu sakkoihin heidän jaettua otoksia vanhalta lomamatkaltaan.

Victorian osavaltiossa asuvat Jaz ja Garry Mott yllättyivät poliisin vierailtua heidän ovellaan. Viranomaiset langettivat pariskunnalle 956 euron arvoiset sakot määräysten rikkomisesta heidän jaettua Facebookissa kuvia kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevasta Lakes Entrancesta. Mottit olivat kuitenkin ottaneet kuvat vieraillessaan siellä jo viime kesänä ennen koronakriisiä.

Victorian poliisin kerrotaan sittemmin peruneen sakkorangaistuksen tapauksesta syntyneen kohun vuoksi. Viranomaisten mukaan poliisit eivät itse aktiivisesti tarkkaile sosiaalisen median tilejä löytääkseen mahdollisia määräysten rikkomisia. Sen sijaan he kuuntelevat ja tutkivat heille saapuvia yleisövihjeitä, uutisoi 7News.