Karanteeni muutti rikollisten toimintatapaa – valepoliisit lähettelevät sähköposteja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi muistuttaa jälleen, että viranomaiset eivät koskaan tiedustele kansalaisten pankkitietoja soittamalla, tapaamalla tai sähköpostilla. Nyt on tullut ilmi uusi huijausyritys, jossa valepoliisi on pyytänyt verkkopankkitunnuksia valokuvana sähköpostin kautta.

Kansalaista oli pyydetty valokuvaamaan avainlukulista ja salasana. Sähköposti oli tullut osoitteesta verkkotutkinta.poliisi.fi. Kyseinen internetosoite ei kuulu poliisille. Sähköpostin sisältö oli laadittu suomen kielellä.

Viestissä oli kerrottu, että asianosaisen tililtä oli yritetty siirtää huomattavia rahasummia ulkomaille ja poliisi tarvitse pankin avainlukulistasta ja salasanasta valokuvat. Sähköpostissa oli yksilöity asiaosaisen oikeat henkilötiedot sekä tilinumero. Asianosainen ei ollut lähettänyt pyydettyjä kuvia. Itä-Suomen poliisi kertoo, että muita vastaavia tekoja ei ole vielä tullut esille.