Netflix nousi arvokkaammaksi kuin Disney

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet yritykset ovat painineet talousvaikeuksien kanssa koronakriisin aikana, mutta Netflixille on käynyt päin vastoin. Netflixin arvo on noussut jopa viihdejätti Disneytä korkeammalle.

Netflixin osakkeiden arvo nousi kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin keskiviikkona. Osakkeen arvo kohosi puolen päivän aikaan viidellä prosentilla ja oli korkeimmillaan lähes 427 dollaria, uutisoi Forbes. Netflixin arvo nousi 194 miljardiin dollariin samalla kun koronakriisistä kärsineen Disneyn arvo oli alle 184 miljardia dollaria.

Netflixin tuotot riippuvat täysin maksavien tilaajien määrästä, kun taas Disney on riippuvainen esimerkiksi teemapuistojen vieraiden ja oheistuotteiden myynnin määrästä. Suoratoistopalveluiden suosio onkin noussut ihmisten viettäessä yhä enemmän aikaa kotonaan karanteenimääräysten ja eristäytymiskehotusten vuoksi.