Festivaalien massaperumiset alkoivat – lista kasvaa hetki hetkeltä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus ilmoitti eilen kieltävänsä yli 500 ihmisen kokoontumiset heinäkuun loppuun saakka, mikä tarkoitti käytännössä kaikkien kesä-heinäkuussa järjestettävien suurten festivaalien peruuntumista. Ruisrock ehdittiin peruuttaa jo aiemmin, mutta tänään alkoivat kesätapahtumien massaperuuntumiset.

ROCKFEST, TAMPERE

Hetki sitten peruuntumisesta ilmoitti Tampereelle kaavailtu massiivinen Rockfest, joka oli määrä järjestää Särkänniemen tapahtumarannassa 5.-7. kesäkuuta. Maan suurimmaksi rockfestivaaliksi suunniteltu Rockfest olisi voinut ottaa vastaan jopa 60 000 kävijää ja tapahtuman pääesiintyjiä olisivat olleet Iron Maiden, Sabaton ja Nightwish.

– Ymmärrämme tilanteesta koituvan pettymyksen ja olemme itsekin murtuneita, mutta vallitsevasta tilanteesta johtuen tapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista vuonna 2020. Yleisön, artistien ja tapahtumatiimin terveys ja turvallisuus ovat meille tärkeintä, Nelonen Media Liven toimitusjohtaja Anssi Nevalainen kommentoi.

Ilosaarirock, Kuva: Antti Pitkäjärvi

ILOSAARIROCK, JOENSUU

Joensuun Ilosaarirockia ei juhlita vuonna 2020. Suomen toiseksi vanhin festivaali oli määrä järjestää 17.–19. heinäkuuta Joensuun Laulurinteellä. Ilosaarirockiin ostetut liput käyvät sellaisinaan vuoden 2021 festivaalille, mutta liput on myös mahdollista palauttaa ja saada rahat takaisin. Vuonna 1971 perustettu Ilosaarirock täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden festivaali järjestetään 16.-18. heinäkuuta.

– Tämä on surullisin päivä miltei puoli vuosisataa vanhan festivaalin historiassa, mutta näin on silti paras. Meille ihmisten turvallisuus on tärkein asia, ja ymmärrämme, ettei tässä tilanteessa ole vastuullista järjestää Ilosaarirockin kaltaista suurtapahtumaa. Isku on meille raskas, mutta tästä noustaan ja järjestetään ensi vuonna unohtumattomat viisikymppiset, toteaa Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

– Musiikkiala tarvitsee nyt kaiken mahdollisen avun. Suosittelemme ihmisiä ostamaan artistien tuotteita, hankkimaan taidetta, tilaamaan ruokaa suosikkiravintolasta tai hankkimaan lippuja tuleviin tapahtumiin. Tuhansilta ihmisiltä on hävinnyt koko elinkeino ja jokainen teko auttaa. Vaikka sitten trubaduurikeikan tilaaminen tutulta soittajalta, Varis vetoaa.

Tuska Festival 2018

TUSKA FESTIVAL, HELSINKI

Tuska-festivaalin peruuntumisesta ilmoitettiin niin ikään tänään. Kuluvan vuoden Tuska-festivaalille ostetut liput kelpaavat sellaisenaan vuoden 2021 Tuskaan. Lipun voi halutessaan myös palauttaa ostopaikkaan 31. elokuuta mennessä.

– Meillä oli tätä kesää varten mahtavia uudistuksia ja konetta oli viritetty jälleen isolla kädellä. Nyt tähtäimet on siirretty jo kesään 2021, jolloin Tuska palaa kovempana kuin koskaan, sehän on selvä. Nyt pysytään terveinä ja hoidetaan hommat jiiriin, Tuskan festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kertoo.

Qstock 2017, Kuva: Stara

QSTOCK, OULU

Oulussa on tänään peruttu Qstock-festivaali, joka oli määrä järjestää Kuusisaaren ja Raatin alueella 24.-25. heinäkuuta. Vuoden 2021 festivaalin lipunmyynti jatkuu tällä hetkellä voimassa olevilla hinnoilla toistaiseksi.

– Niin innoissaan kuin tämän kesän järjestelyistä ja ohjelmasta olemme olleetkin, koko maailmanlaajuisen tilanteen valossa tärkeintä on meidän kaikkien turvallisuus ja hyvinvointi. Nyt hengähdetään hetki ja luodaan katse tulevaan. Ensi vuonna Qstockia juhlitaankin sitten kahden kesän edestä. Tiedotamme ensi vuoden ohjelmasta heti, kun asioita varmistuu, Qstokin festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Ensi vuoden Qstock järjestetään 30.-31. heinäkuuta 2021. Viime vuonna tapahtuma teki kävijäennätyksensä keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana. Qstockiin ostettu lippu käy sellaisenaan vuoden 2021 festivaalille. Mikäli asiakas ei halua käyttää lippuaan kesällä 2021, sen voi palauttaa 24. heinäkuuta 2020 mennessä.