Joker-tähti Joaquin Phoenix oli lähellä Batman-roolia – oli ohjaajan suosikki rooliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Joaquin Phoenix tähditti viime vuoden kohuelokuva Jokeria. Mikäli historiankirjat olisi kirjoitettu eri tavalla, olisi hän saattanut näytellä 2000-luvun alussa Jokerin arkkivihollista, supersankari Batmania.

Unelmien sielunmessu -ohjaaja Darren Aronofsky suunnitteli aikoinaan Frank Millerin Batman: Year One -sarjakuvaan perustuvaa elokuvaa. Ohjaajan ensimmäinen vaihtoehto Batmaniksi oli Joaquin Phoenix. Aronofsky kuitenkin kertoo Empire-lehdelle ymmärtäneensä hänen ja studion suunnitelmien poikenneen melkoisesti, sillä tuotantoyhtiö olisi halunnut rooliin Freddie Prinze Jr.:n kaltaisen silloisten teinien suosikin.

Darren Aronofskyn synkäksi ja aikuisyleisölle suunnatuksi suunniteltu Batman-projektin ei lopulta toteuteutunut. Uuden Batman-elokuvan ohjaajaksi kiinnitettiin myöhemmin brittiläinen Christopher Nolan. Lopputuloksena syntyi Christian Balen tähdittämä Batman Begins.