Kesä-heinäkuun festarit peruttiin – elokuussa luvassa festarihelmiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus ilmoitti eilen, että yli 500 hengen massatapahtumien kielto jatkuu heinäkuun loppuun saakka. Se tarkoittaa, että kesä- ja heinäkuussa järjestettäväksi suunnitellut kesäfestivaalit joudutaan hallituksen päätöksellä perumaan. Suomen kesä ei kuitenkaan lopu heinäkuuhun, sillä vielä elokuussa järjestetään vielä useita suosittuja kesäfestivaaleja.

JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen

BLOCKFEST 21.-22.8.2020

Elokuun suurimpiin festivaaleihin lukeutuu Tampereella järjestettävä Pohjoismaiden suurin hiphop-tapahtuma Blockfest, joka on määrä järjestää vasta kuun loppupuolella 21.-22. elokuuta. Vuosittain jo ennakkoon loppuunmyydyn Blockfestin päätähtinä esiintyvät tänä kesänä 50 Cent, Migos, Gucci Mane, Playboi Carti, Trippie Redd ja Saweetie.

Vaasa Festival 2018, Kuva: Stara

VAASA FESTIVAL 6.-8.8.2020

Vaasassa 6.-8. elokuuta järjestettävä Vaasa Festival keskittyy pääasissa kotimaisiin tähtiin, sillä Sisäsataman esiintymislavoille nousevat tänä kesänä muun muassa Lauri Tähkä, Eppu Normaali, Reino Nordin, Apulanta, Neljä Ruusua, Sonata Arctica, Kolmas Nainen ja J. Karjalainen. Lisäksi tarjolla on tuttuun tapaan mittava tarjonta ruokia ja juomia. Festivaalin tuotanto etenee normaalisti.

– Vaasa Festivalin tuotanto etenee toistaiseksi normaalisti, turvallisuusseikat huomioiden. Tänä vuonna alueella nähdään paljon rakenteellisia muutoksia sekä valtakunnallisella tasolla erittäin laadukas ohjelma. Kyllä tästä vielä kesä saadaan, kunhan kaikki kantavat risunsa kasaan ja pitävät huolta itsestään, toisistaan ja vallitsevista ohjeistuksista epidemian kitkemiseen, Nordic Live Productionsin tuottaja Ari Myllyniemi kertoo.

AuraFest 2019

AURA FEST 31.7.-1.8.2020

Turussa 31. heinäkuuta alkava ja elokuun ensimmäiseen päivään jatkuvan Aura Festivalin järjestelyt ovat niin ikään täydessä käynnissä. Festivaalin tähdiksi on kiinnitetty muun muassa Sanni, Mikael Gabriel, ruotsalainen Jubël, Pyhimys, Gasellit, Gettomasa, Evelina, Cledos, Teflon Brothers ja Portion Boys. Festivaalin tuottaja kertoi Staralle olevansa toiveikas, että juhlavuottaan viettävä festivaali järjestetään normaalisti.

– Aura Festin sijoittuminen heinä-elokuun taitteeseen antaa meille vielä toivoa tapahtuman toteutumisesta. Mahdollisuuksia on muutamia, niistä tiedotamme heti kun kaikki vaihtoehdot on kartoitettu. Pääasia on kuitenkin yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaaminen kaikissa olosuhteissa. Aura Fest juhlii tänä kesänä kymmenettä juhlavuottaan, tämä näkyy erityispanostuksena aluesuunnittelussa ja ohjelmassa, tuottaja Myllyniemi kertoi.

SIMEROCK 14.-15.8.2020

Rovaniemen Ounaspaviljongilla 14.-15. elokuuta järjestettävän Simerockin päätähtiä ovat muun muassa Antti Tuisku, Mikael Gabriel, Lauri Tähkä, JVG, Sanni, Behm, Teflon Brothers, Pasi & Anssi, Petri Nygård, Anssi Kela ja Gettomasa.FLOW FESTIVAL 14.-16.8.2020

Helsingissä järjestettävä Flow Festival juhlitaan 14. – 16. elokuuta. Tapahtuman päätähtiä ovat tulevana kesänä The Strokes, Bon Iver, Fka Twigs, Stormzy ja Jesse Markin.