Nainen söi kolme päivää vanhentunutta ruokaa – ei huomannut eroa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Täydellisessä maailmassa ihmiset söisivät ja ostaisivat kotiinsa aina vain juuri sen määrän ruokaa minkä he kuluttavat. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan tapahdu. Ruokaa laitetaan roskiin mielettömiä määriä sekä kaupassa että kotona kun se ehtii menemään huonoksi.

Nyt Jasmine-niminen toimittaja päätti kuvata videolle kokeilun, jossa hän syö pelkästään sellaista ruokaa, jonka parasta ennen -päiväys on mennyt umpeen. Jasmine on vakuuttunut siitä, että monia tuotteita pystyy turvallisesti syömään vielä päivien ajan sen jälkeen kun niitä ei saisi enää kaupassa myydä.

Tuotteen viimeinen käyttöpäivämäärä ja parasta ennen -päiväys eivät ole sama asia. Parasta ennen -päiväyksen jälkeen tuote yleensä pysyy oikein säilytettynä syöntikelpoisena vielä päivien ajan. Kuivatuotteet kuten pasta ja murot saattavat säilyä vielä vuosiakin hyvänä.

Jasmine söi kokeilunsa aikana kolmen päivän ajan vain tuotteita, joiden päiväys oli mennyt umpeen joko päivillä tai jopa vuosilla. Jasmine sai huomata, että lähes kaikki ruoka maistui vielä samalta parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin.