Pluto uskomattoman tarkassa NASA-valokuvassa – tällaista ei ole aiemmin nähty

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosina vielä planeettana tunnetuksi tullut Pluto on sittemmin menettänyt komealta kuulostavan statuksensa, mutta taivaankappale kiinnostaa siitä huolimatta kovasti edelleen. Tarkkoja kuvia Plutosta on saatu vasta aivan viime vuosina, kun vielä kolmekymmentä vuotta sitten otokset olivat erittäin epäselviä.

Nyt NASA on kuitenkin julkaissut tähän mennessä upeimman julkistetun kuvan Plutosta. Kesäkuussa 2015 otetussa valokuvassa nähdään kolme avaruusluotaimen MVIC-kameran ikuistamaa kuvaa yhdistettynä.

Kuva on historiallinen siksi, että siinä on nähtävissä jopa 1,3 kilometrin läpimittaiset kuviot Pluton pinnalla. Sittemmin tunnuksella PIA19952 julkaistu kuva on nyt päässyt ZL Doylen kuvankäsittelyyn ja lopputulos on poikkeuksellisen upea. Katso alkuperäisen resoluution kuva tästä linkistä.