Salma Hayek paljasti: ”Minua pyydettiin kuulostamaan tyhmemmältä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikolaissyntyinen Salma Hayek on tehnyt Hollywoodissa pitkän ja monipuolisen uran. Uransa alkuvaiheilla hän joutui kuitenkin kohtaamaan väheksyntää ja ennakkoluuloja.

Hayek oli opiskellut Meksikossa näyttelemistä, eikä koskaan jättänyt tunteja väliin. Meksikolaisissa telenovela-sarjoissa uransa aloittanut tähti muutti Los Angelesiin 90-luvun alussa. Roolien löytäminen ei ollut aina helppoa, eivätkä roolit vastanneet aina Hayekin taitoja.

– Minulla ei ollut paljon mahdollisuuksia rooleihin, joissa olisin päässyt käyttämään hyödyksi oppimiani taitoja. Jotkut ohjaajat sanoivat minulle: Sinun täytyy kuulostaa tyhmemmältä ja puhua nopeammin, Hayek avautui Total Film -lehden haastattelussa.

Salma Hayekin läpimurto tapahtui lopulta vuonna 1995 hänen saatua keskeisen roolin Robert Rodriguezin ohjaamassa ja Antonio Banderasin tähdittämässä Desperado-elokuvassa. Sittemmin 53-vuotias tähti on nähty lukuisissa menestyselokuvissa. Hän tähdittää myös tulevaa Marvelin The Enternals -elokuvaa Angelina Jolien kanssa.