Älä ruoki viruslinkoa vappuna – poliisi aikoo puuttua covidioottien juhlimiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pysy kotona vappuna. Juhlintaa voi suorittaa myös pienellä porukalla perheen kesken esimerkiksi lautapelejä pelaten ja simalla sivistyneesti skoolaten. Elämme poikkeusoloja ja hallituksen määräysten noudattaminen on jokaisen ihmisen vastuulla. Poliisi on huolissaan tulevasta vapusta ja lämpenevän sään vaikutuksesta vapun juhlintaan.

Etenkin nuorten tapaamiset isommissa porukoissa ovat lisääntyneet viime aikoina ympäri maata. Poliisi vetoaa aikuisiin, jotta he seuraisivat lasten ja nuorten tekemisiä ja ohjeistaisi heitä tarvittaessa lähikontaktien välttämisen tärkeydestä. Poliisi valvoo vapunviettoa näkyvästi koko Suomessa.

‒ Haluamme painottaa ihmisten omaa itsekuria ja vastuuta jäädä kotiin sekä viettää vappua niin, ettei lähikontakteja, massaliikehdintää ja ”viruslinkoa” synny. Nyt ei ole syytä kokoontua isossa määrin vappupiknikeille tai viettämään aikaa joukoissa. Uusia juhlapäiviä tulee myöhemmin, nyt on vain jaksettava noudattaa ohjeita ja rajoituksia, jotta voimme palata mahdollisimman pian takaisin normaaliin arkeen, sanoo poliisitarkastaja Konsta Arvelin Poliisihallituksesta.

Yleisellä paikalla tapahtuvat järjestetyt tapahtumat sekä tilaisuudet ovat kiellettyjä. Jos poliisi havaitsee kokoontumisia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin. Valtioneuvosto on lisäksi antanut suosituksen välttää tarpeetonta oleilua yleisellä paikalla.

‒Mikäli poliisi tapaa vappuna juhlivia ryhmiä, ihmisiä ohjataan lähtökohtaisesti poistumaan paikalta, jos juhlinnasta aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Tietenkin toivomme, että ihmiset noudattavat annettuja ohjeita ja rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia, eikä poliisin tarvitsisi puuttua minkään tyyppiseen kokoontumiseen. Toimimme nyt kaikki saman päämäärän eteen eli olemaan levittämättä virusta ja suojelemaan riskiryhmiä. Seuraukset vastuuttomasta käyttäytymisestä voisivat olla kauaskantoisia, poliisitarkastaja Arvelin muistuttaa.