Kiilto varoittaa vaarallisista tuoteväärennöksistä: ”Niitä ei pidä käyttää”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lempäälässä toimiva perheyritys Kiilto on varoittanut liikkeellä olevasta tuoteväärennöksestä. Pintadesinfiointiainetta on myyty hyväntekeväisyyden varjolla. Väärennös tulee ilmi tuotteen etiketissä olevista tiedoista, jotka ovat virheellisiä. Väärennöksiä on myyty esimerkiksi Heinolassa päivittäistavarakaupan aulassa.

– Kuluttajille on myyty hyväntekeväisyyden varjolla tuotetta, jonka nimi muistuttaa Kiillon valikoimasta löytyvää ammattilaiskäyttöön tarkoitettua EASYDES-pintadesinfektioainetta. Valmistajaksi on merkitty Kiilto Oy, Lempäälä. Väärennetyn tuotteen etiketissä on kerrottu, että tuotetta voidaan käyttää ”hygieniseen ja kirurgiseen käsienpesuun”. Tuote ei ole Kiillon valmistama, eikä sitä tule missään tapauksessa käyttää!, yhtiöstä varoitetaan.

Kiilto pyytää ihmisiä ilmoittamaan väärinkäytöksistä sähköpostilla asiakaspalvelu@kiilto.com. Kiillon ammattihygienian tai kodinpuhdistuksen tuotteita ei valmisteta Lempäälässä, vaan kotimainen valmistus tapahtuu Turussa tai Hankasalmella. Virallinen valmistaja on KiiltoClean Oy. Kiilto Oy valmistaa rakentamisen ja teollisuuden tuotteita.

– Korostamme, että tuotteita ei tule käyttää, sillä niiden koostumuksesta tai haittavaikutuksista ei ole minkäänlaista selvyyttä.