Nyt on hyvä aika harjoitella kiitollisuutta – tässä helppo harjoitus

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen jyllätessä ihmisiä suositellaan pysymään kotonaan ja välttämään turhia sosiaalisia tilanteita muiden kanssa. Osa ihmisistä voi näinä hetkinä kokea ahdistusta ja pelkoa vallitsevan tilanteen ja epätietoisuuden vuoksi, minkä tähden heidän kannattaakin panostaa omaan mielenterveyteen ja miettiä omia ajatuksiaan.

Ihmisen mieli on voimakas ja liika stressi kehossa voi viedä yöunet, mikä huonontaa vastustuskykyä entisestään juuri tällaisena aikana kun immuniteetin tulisi olla vahvimmillaan. Poosh-hyvinvointisivuston mukaan kiitollisuuden harjoittaminen on yksi keino tasata omaa mieltä ja muistaa miten hyvin asiat ovat mikäli ihminen saa olla terve.

Kiitollisuutta pystyy harjoittamaan päivittäin kotonaan miettimällä asioita, joista on kiitollinen. Alla oleva lista on hyvä lähtökohta positiivisemmalle ajattelulle, joka voi auttaa ahdistuksen tunteita väistymään.

1. Kiitä hengitystäsi – Vedä sydään henkeä ja ole iloinen siitä, että saat hengittää.

2. Kiitä hartioitasi – Keskity ryhtiisi ja ole kiitollinen siitä, että jaksat kannatella itseäsi.

3. Kiitä luontoa – Ole kiitollinen pihastasi ja viherkasveistasi, jotka puhdistavat ilmaa, jota hengität.

4. Kiitä menneisyyttäsi – Ole kiitollinen opeista, joita kokemukset ovat sinulle antaneet.

5. Kiitä perhettäsi – Ajattele ihania hetkiä, joita olet viettänyt perheesi kanssa. Ota heihin yhteyttä.

6. Kiitä korviasi – Ole kiitollinen kuulostasi, joka on auttanut huomaamaan läheisesi ja heidän tunteensa.

7. Kiitä kehoasi – Ole armollinen vartalollesi ja kiitä sitä sekä jaksamisesta että levosta.