Vanhempi, tiedäthän mitä lapsesi tekee vappuna? Ota selvää viimeistään nyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemiasta johtuvat kokoontumisrajoitukset koskevat kaikkia. Rajoitukset koskevat jokaista suomalaista, myös lapsia ja nuoria. Viranomaiset ovat huolestuneena seuranneet nuorten kokoontumisajoja ympäri Suomea. Lounais-Suomen poliisi pyytää, että vanhemmat keskustelisivat jälkikasvunsa kanssa vapun vietosta viimeistään nyt.

Se, että koulut avaavat jälleen ovensa 14. toukokuuta, ei vaikuta vapunviettoa koskeviin rajoituksiin ja viranomaisten suosituksiin. Yli 10 hengen kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa ja lähikontakteja pitäisi välttää. Suosituille kokoontumispakoille ei pitäisi mennä, sillä muutamat pienet kaveriporukat saattavat paisua äkkiä isoiksi massoiksi. Ja juuri tällaiset tilanteet voivat saada koronaepidemian leviämisen uuteen hallitsemattomaan nousuun.

Siltä varalta, että ihan kaikki eivät suositusten mukaisesti vietä vappua kotioloissa ja somessa, poliisi jalkautuu muun muassa nuorten suosimille alueille. Alkoholinkäyttöön julkisilla paikoilla puututaan järjestyslain puitteissa ja erityisesti alaikäisten alkoholinkäyttöä valvotaan tehostetusti.

– Jokaisen on kannettava vastuuta omasta käyttäytymisestään. Nyt meidän on yhdessä jaksettava, uusia vappuja tulee kyllä, sanoo rikosylikonstaapeli Teemu Huttunen Porin Ankkuri-tiimistä.