Potilaan korvasta paljastui karmiva yllätys – hämähäkki kutoi verkkoa sisällä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia ötököistä, jotka ovat päätyneet paikkoihin joihin niiden ei kuuluisi päätyä. Ötökkäkammoisille pelonväristyksiä saattavat aiheuttaa erityisesti tapaukset, joissa ne ovat päätyneet korvien sisälle.

Kiinan Sichuaissa sijaitsevaan sairaalaan kirjautui taannoin iäkäs nainen, joka valitteli kutinaa ja kipua korvassaan. Ensimmäisessä tähystyksessä potilaan korvasta löydettiin pieni silkkinen pallo. Vanhuksen korvaa tutkittiin otoskoopista, jolloin sisältä paljastui elävä hämähäkki.

Hämähäkki oli asunut potilaan korvassa viikon ajan ja ehtinyt kutoa sisälle verkkoa. Hämähäkki tainnutettiin korvatipoilla ja poistettiin pinsetetillä. Yahoo News -uutissivuston mukaan lääkäri Liu Jun kuvailee ötököiden päätymistä korviin harvinaiseksi, mutta muistuttaa silti henkilökohtaisen hygienian tärkeydestä myös korvien osalta.