Eduskuntatalon portailla laiton mielenosoitus – poliisi joutui käyttämään voimakeinoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Eduskuntatalon portailla oli tänään yli kymmenen henkilön mielenosoitus, josta ei ollut ilmoitettu ennakkoon poliisille. Poliisi lopetti mielenosoituksen, antoi järjestäjälle sakot ja pidätti kaksi henkilöä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Poliisi kehotti mielenosoituksen järjestäjää pienentämään osanottajamäärää. Sen jälkeen poliisi keskeyttää mielenosoituksen olennaisesti lain vastaisena.

– Mielenosoitus on päättynyt ja sen järjestäjää on sakotettu laittomasta kokoontumisrikkomuksesta. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on kirjattu rikosilmoitus. Näiden johdosta poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni, kertoo ylikomisario Seppo Kujala, joka on Helsingin poliisilaitoksen Hälytys- ja valvontayksikön johtaja.