Ajokortiton rattijuoppo poliisia pakoon Limingassa – pakomatka päättyi piikkimattoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisipartio tavoitti epäillyn rattijuopon Oulaisten Haapavedentiellä perjantaina kello 23:00. Kuljettajasta oli tehty ilmoitus hätäkeskukseen. Kuljettaja ajoi heti karkuun poliisit nähtyään.

Poliisit lähtivät epäillyn rattijuopon perään, mutta menettivät hetkellisesti näköyhteyden ajoneuvoon. Auto kuitenkin paikannettiin uudestaan Vihannissa, jossa se myös yritettiin pysäyttää uudestaan. Auto kiihdytti kohti Oulua.

Poliisipartio joutui pakkopysäyttämään auton piikkimatolla Limingassa Paavolantiellä, muutama kilometri ennen Raahentien risteystä. Piikkimattoon ajanut kuljettaja jatkoi matkaansa tyhjillä renkailla noin kilometrin verran ennen ojaan suistumista. Auto vaurioitui ulosajossa ja yksi henkilö vietiin paikalta jatkohoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

– Nuoren miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, kenttäjohtaja Samu Suominen Haapaveden poliisiasemalta luettelee.